Wijn: Pierre-Yves Colin-Morey Saint Aubin 1er Cru En Remilly 2014

Inmiddels begint in de Bourgogne langzaam door te dringen dat de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey tot de absolute top van de streek behoren, en zich op het niveau bevinden van de allergrootste wijnen zoals die van Roulot, Coche-Dury en Comtes Lafon. De diverse publicaties van Jancis Robinson, Burghound en Rober Parker over dit schitterende wijnhuis onderstrepen dit.

Pierre-Yves is een van de vier kinderen van Marc Colin, de koning van Saint-Aubin. Hij werkte daar met zijn broers, maar was niet tevreden over de kwaliteiten (die toch al heel hoog waren) en was ervan overtuigd dat het nóg beter kon. Zo startte hij 2001 op kleinschalige basis als negociant. Vier jaar later haalde hij zijn deel van de wijngaarden uit het domaine Marc Colin. Bovendien hielp zijn vrouw Caroline Morey nog een 'handje' door wijngaarden uit Chassagne in te brengen via haar vader Jean-Marc. De wijngaarden zijn verdeeld over Saint-Aubin, Chassagne, Meursault en Rully en Pierre-Yves koopt druiven aan uit Pernand, Puligny en Montrachet. Een aantal van zijn cuvées zijn: En Remilly, Chatenière, Combes en Le Banc, Le Trézin, Champ Gain, Encégnière, Chenevotte, Champs-Gains, Folatières en Baudines.

In de wijngaard wordt bijzonder hard gewerkt. Met slechts één assistent worden de stokken zeer streng gesnoeid, waardoor een groene oogst amper nodig is en een lager alcoholpercentage gegarandeerd is. De druiven worden biologisch geteeld, zonder dat certificatie wordt nagestreefd.

Pierre-Yves heeft een gouden hand in de kelder. Hij heeft een voorkeur voor fusten van 350 liter (ongeveer 1/3 nieuw), maakt geen gebruik van bâtonnage en bottelt met onbewerkte en langere kurken (vandaar de zwaardere flessen). Hij verwarmt bovendien zijn kelder niet om de malolactische gisting op gang te brengen.

 Zijn stijl is modern, waarbij het hout in de eerste jaren een duidelijke invloed heeft. Het zijn wijnen met een echte drive in zich, ze zijn ambitieus en de passie van de maker is erin te proeven. De wijnen zijn (per cuvée verschillend) pas na vier tot vijftien jaar volwassen.

Tekst: Pasteuning Wines & Spirits

  • Wijnhuis: Domaine Pierre-Yves Colin-Morey
  • Wijn: Saint Aubin 1er Cru En Remilly 2014
  • Streek: Saint Aubin (Bourgogne)
  • Jaargang: 2014
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Op dronk: Nu tot 2024

Wijn: Pierre-Yves Colin-Morey Bourgogne Blanc

Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’.

Vooral floraal geurend, (appelbloesem), met een hint van peper. Deze fantastische chardonnay is sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets. Kortom, hij laat zich nu al heerlijk drinken...en is heel goed in zijn categorie.

Tekst: Pasteuning Wines & Spirits

  • Wijnhuis: Domaine Pierre-Yves Colin-Morey
  • Wijnmaker: Pierre-Yves Colin-Morey
  • Wijn: Bourgogne Blanc
  • Appellation: Saint Aubin
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Op dronk: Nu tot 2021

Wijn: Le Domaine Leflaive Bourgogne Blanc

Leflaive behoeft geen nadere introductie. De wereld weet wat een sensationele wijnen er al decennia lang worden gemaakt. Door de internationale wijnpers uitgeroepen tot beste witte wijmakers ter wereld. Je mag dus heel wat verwachten van deze Bourgogne Blanc die zomaar een Puligny-Montrachet zou kunnen zijn, want soms wordt er fruit uit deze bewierookte appellatie gebruikt voor deze wijn. Watermerk van Leflaive is de totale frisheid in de smaak, de mineraliteit van het biodynamisch wijn maken. Een intense smaak van kweepeer met een textuur van boter en gebrande hazelnoten gevolgd door een mondvullende smaak van brioche met een laagje kruidigheid. Dus écht een sensationele Bourgogne Blanc.

  • Wijnhuis: Le Domaine Leflaive
  • Wijn: Bourgogne Blanc
  • Appellation: Bourgogne
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Op dronk: Nu tot 2021

Wijn: Pierre-Yves Colin-Morey Bourgogne Blanc

Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’.

Vooral floraal geurend, (appelbloesem), met een hint van peper. Deze fantastische chardonnay is sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets. Kortom, hij laat zich nu al heerlijk drinken...en is heel goed in zijn categorie.

Tekst: Pasteuning Wines & Spirits

  • Wijnhuis: Domaine Pierre-Yves Colin-Morey
  • Wijnmaker: Pierre-Yves Colin-Morey
  • Wijn: Bourgogne Blanc
  • Appellation: Saint Aubin
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Op dronk: Nu tot 2021

  • Wijnhuis: Uva Mira

  • Wijn: The Mira Chardonnay mountain vineyards
  • Streek: Stellenbosch
  • Jaargang: 2016
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Op dronk: Nu tot 2020

Wijn: Henri Bourgeois Sancerre d’Antan

Sancerre d’Antan betekent zoveel als old school Sancerre. Gemaakt zonder klaring of filtering en opgevoed op 4 tot 6 jaar oude eikenhouten vaten voor 12 maanden op de fijne lie. Maar: absoluut kraakhelder. De vuurstenen bodems in het hart van de streek en stokken die sinds 1936 staan aangeplant op dit stukje 'terroir de silex' zorgen voor een absolute smaakexplosie. Van kracht én elegantie, van spierballen én subtiliteit.

Citrusfruit, groene appels, maar ook rijpere tonen van ananas en meloen spatten uit je glas bij de eerste kennismaking. Rook, gras, bloemen en buxus rollen over de rand als een onstuimige, maar dolenthousiaste pup. De fijne lie heeft gezorgd voor een romig randje, dat terugkomt in de smaak.

De heerlijke strakke Sancerre-zuren van limoen, citroen en rijper exotisch fruit worden geraffineerd van egard voorzien door een rokerige, minerale laag, die voorafgaat aan een zachte, maar expressieve afdronk met een hint van vanille, kokos en amandelbittertje. Henri Bourgeois heeft een kunstwerk afgeleverd.


Tip: Een kunstwerkje eet je er graag bij. Bij voorkeur uit de zee. Coquilles of gegrilde kreeft. Al zou Henri een gebakken zwezerik zeker niet afslaan...

Wijnhuis: Henri Bourgeois

  • Wijn: Sancerre d’Antan
  • Appellation: Sancerre, Loire, Frankrijk
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Druiven: 100% Sauvignon Blanc
  • Op dronk: Nu tot 2023
  • Beoordelingen:
  • Vivino Top-Rated #1 Sancerre tot €40,-
  • 4.2 / 5 sterren door 44 Vivino-gebruikers (alle jaargangen) "Close to heaven"
  • 94 / 100 punten punten Wine Enthusiast "Superb rich wine"

  • Wijnhuis: E. Guigal
  • Wijnmaker: Philippe Guigal
  • Regio: Saint-Joseph, Noord-Rhône, Frankrijk
  • Jaargang: 2016
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Druiven: 95% Marsanne & 5% Roussanne
  • Op dronk: Nu tot 2026
  • Beoordelingen:
  • 4.0 / 5 sterren door 266 Vivino-gebruikers (alle jaargangen)
  • 94 / 100 punten Robert Parker's Wine Advocate
  • 93-95 / 100 punten Jeb Dunnuck

Wijn: Georg Breuer Terra Montoya Riesling

Anbaugebiet

Met slechts ongeveer 3.000 hectare is de Rheingau één van de kleinste wijnstreken in Duitsland. Toch komen er nog van de zuidelijke hellingen die worden beschermt dor het Taunus gebergte jaarlijks de hoogwaardigste Rieslings van het land. De traditionele druivensoort Riesling ligt aan de Rijn. Met zijn aroma's, delicate structuur en pittige zuren produceert het enkele van de beste witte wijnen ter wereld.

bodemkwaliteit

De druiven komen uit het op één na beste deel van onze steile Cru hellingen rudesheim (Berg Roseneck, Berg Schlossberg en bergen Rottland) en Rauenthal (Nonnenberg).

De naam "Terra Montosa" beschrijft de oorsprong van de wijn: van de "steile / bergachtige aarde".

producent

De wijngaard van 34 hectare werd door kwaliteitskampioen Bernhard Breuer naar de top van de Rheingau-wijnhuizen gebracht. Tegenwoordig wordt het gerund door zijn dochter Theresa Breuer en de manager voor langetermijnoperaties Hermann Schmoranz, bijgestaan ​​door Butler Markus Lundén.

beschrijving

Helder groen-geel; minerale geur. Sappig fruit in de mond. 

  • Wijnhuis: Georg Breuer
  • Wijn: Terra Montoya Riesling
  • Jaar: 2017
  • Streek: Rheingau
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Serveertemperatuur: 9°C
  • Druiven: 100% Riesling
  • Lekker: Rheingau beekforel met veldsla en gekruide roomkaas
  • Op dronk: 2023

Wijn: Desbois-Marie Meursault Les Chevalières

Onder de (onbeknde) naam Desbois-Marie haal je een Meursault van Fichet in huis voor een fractie van de prijs. Een top-Meursault voor de prijs van een village-wijn, afkomstig van de lieu-dit Les Chevalières: “…one of several lieux-dits in Meursault that perform above their official ‘village’ level status.” .

  • Wijnhuis: Desbois-Marie
  • Wijn: Meursault Les Chevalières
  • Jaar: 2015
  • Streek: Meursault
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Serveertemperatuur: 13°C
  • Druiven: 100% Chardonnay
  • Lekker: Rheingau beekforel met veldsla en gekruide roomkaas
  • Op dronk: 2018-2035

Wijn: Gran Bohedal Blanco 2017

We zijn in Cuzcurrita del Río Tirón, op 10 km van Haro, in het hart van La Rioja Alta, met faciliteiten die zijn ontworpen om kwaliteitswijnen te produceren en diegenen te dienen die dichterbij willen komen om ons te ontmoeten. Onze gebouwen zijn modern, functioneel en toegankelijk. La Bodega, ons huis, waar je de essentie van wijn en ons gezin zult ontdekken. Het proeflokaal en de slijterij zijn perfect om te genieten van onze wijnen en ervaringen.

Wij zijn een familiebedrijf. Het begon allemaal met de "grootvader Pepe" in 1917. Drie generaties later werken we verder in dezelfde lijn als onze voorouders, ten volle genietend van de wijn en onze cultuur, met behoud van de familiebetrokkenheid aan de wijn en de kelder.


GRAN BOHEDAL BLANCO

"Wanneer elegantie wit wordt"

Deze wijn, gemaakt van Viura, heeft een prachtige heldergele kleur en lichtgroene reflecties, de aroma's doen denken aan witte bloemen, wit fruit en licht geroosterd. Het gehemelte is evenwichtig, fris en elegant.

  • Bodegas Bohedal
  • Wijn: Gran Bohedal Blanco 2017
  • Regio Rioja Alta
  • Jaargang: 2017
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Druiven: 100% Viura
  • Houtlagering: 6 maanden
  • Op dronk: 2018-2020
  • lekker bij: Zeevruchten, vis, gevogelte

Wijn: Domaine SC Guillard Gevrey Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2015 (Magnum 1,5 liter)


Domaine Guillard is absoluut onder de radar. De eigenaar, Michel bezit geen computer. Hij heeft geen kelderdeur en doet zelden zijn deur open, dat wil zeggen als je zijn wijnmakerij kunt vinden. Hij heeft een fax, maar geeft met een grijns toe dat hij er vaak geen papier in doet. Het domein werd gecreëerd door Michel's Grootmoeder, Jeanne Lyonnet Geboren in 1882, ze woonde en werkte in Gevrey als dienstmeid. Ze huwde in 1909, maar kort na haar huwelijk moest haar nieuwe echtgenoot Auguste ten oorlog trekken. Ze werkte hard en spaarde genoeg geld om haar eerste paar wijnstokken in 1913 te kopen. Toen Auguste terug kwam van de oorlog werkte hij als arbeider voor een aantal grote Gevrey Domaines. In 1937 kochten ze na veel opoffering hun eerste stuk premier cru; Les Corbeaux. In 1958 namen hun enige dochter en haar echtgenoot André Guillard het domaine over en voegden ze toe aan de weinige wijngaarden die al waren gekocht. Ze moesten echter nog een tweede baan behouden als arbeiders om het familiebedrijf te onderhouden. Uiteindelijk namen Michel en zijn zuster Odette na pensionering van hun ouders het domein in 1979 over.

  • S.C. Guillard
  • Wijn: S.C. Guillard 1e Cru Les Corbeaux 2015 Michel Guillard (Magnum 1,5 liter)
  • Regio Bourgogne Gevrey-Chambertin
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Druiven: 100% Pinot Noir
  • Houtlagering: 6 maanden
  • Op dronk: 2020-2040
  • lekker bij: Rundvlees, Kalfsvlees, Gevogelte, Hert

Wijn: Tenuta Delle Terre Nere Etna Rosso Prephylloxera 2014

De bourgogne van de Mediterranée, zo typert eigenaar Marco de Grazia zijn verfijnde, mineralige Siciliaanse wijnen, afkomstig van hellingwijngaarden op de noordelijke flank van de vulkaan de Etna. De hoogte zorgt voor verkoeling en verfijning in de wijnen. De biologische aanplant en de ambitie om topkwaliteit te maken dwingen Marco tot lage rendementen zodat de inheemse druiven een prachtige expressie hebben. De Prephylloxera 'La Vigna di Don Peppino' komt van twee percelen met 130 jaar oude wijnstokken in de Calderara Sottana-wijngaard die de phylloxera (druifluis) hebben overleefd. Ze staan op hun originele onderstok en geven druiven van een magnifieke typiciteit en kwaliteit. De wijn is aanvankelijk gesloten en heeft tijd (en beluchting) nodig. Uniek in zijn soort.


Proefnotitie

Volrood van kleur en verfijnd en krachtig van geur, met rijpe kersentonen, karamel en eikenhout. De smaak is vol, zacht en krachtig van structuur en aromatisch en lang van afdronk.

Drinken bij: Complexe wijn, het meest geschikt bij verfijnde wildschotels of gevogelte.

Houdbaarheid: Op dronk vanaf drie à vier jaar; houdbaar tot acht à tien jaar na de oogst.

Hieronder wat foto's van de bijzondere 130 jaar oude wijnstokken die de Phylloxera Vastatrix (druifluis) hebben overleefd waardoor ze nog op hun originele onderstok staan.

Wijnhuis: Tenuta Delle Terre Nere

Wijn: Prehylloxera Etna Rosso - La Vigna di Don Peppino 2014

Streek: Etna Rosso D.O.C.

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: 18 - 20 °C

Druiven: Nerelllo mascalese 2% Nerello cappuccio

Productie: 6300 flessen

Lekker bij: rood vlees, wild.

Op dronk: Nu tot 2025

  • Wijnhuis: Galil Mountain Winery
  • Wijn: Galil Mountain Yiron
  • Regio: Upper Galilee, Israël
  • Jaargang: 2014
  • Alcoholpercentage: 15%
  • Druiven: 56% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 7% Syrah & 5% Petit Verdot
  • Op dronk: Nu tot 2025
  • Beoordelingen:
  • Rode wijn van het jaar 26e Proefschrift Wijnconcours
  • 91 / 100 punten Wine Enthusiast
  • 92 / 100 punten Wine Spectator (2013)
  • Lekker bij: Een ultieme combinatie met lamsvlees met knoflook, tijm en rozemarijn, geserveerd met een yoghurt-muntsaus

Galil Mountain Winery is een state of the art producent. Een klein stukje Frankrijk in Israël. Er worden diverse Franse variëteiten verbouwd. Alle wijnen zijn koosjer. De wijnen worden niet geklaard of bemest met dierlijke producten, eens in de zeven jaar wordt er niet geoogst en de wijn is door Joodse mensen geproduceerd. Yiron rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is robijnrood van kleur en heeft een verrassende fraîcheur. Het kleine percentage syrah komt direct naar voren in de vorm van leer en cassis. Dan kickt de cabernet sauvignon in met bramenjam, minty tonen van eucalyptus en menthol en een dikke reep pure chocola.


Hieronder twee mooie filmpjes van dit bijzondere wijhuis. 

Wijn: Magnum La Màgia Brunello di Montalcino D.O.C.G. 2010

  • Brunello di Montalcino d.o.c.g.
  • Grape variety: Sangiovese 100%
  • Production area: Central - south - east side of Montalcino
  • Composition of the soil: 20 cm stony sand over clay subsoil
  • Altitude: 400 - 450 m
  • Vineyard age: 36 years
  • Plant spacing: 3,00m x 1,00m
  • Harvest: First week of October
  • Vinification: Stainless steel tanks and large oak casks. 30 days of maceration on the skins
  • Aging: 36 months in 500 litre French oak barrels
  • Bottled: May 2014
  • Production: 30.000 bottles
  • Alcohol level: 14.5%

Wijn: Nativ Eremo San Quirico Aglianico 2012

Zoals het etiket al een beetje prijsgeeft is dit het paradepaardje van wijnhuis Nativ.

De Italiaanse rode wijn is gemaakt van 200 jaar oude stokken van de Aglianico druiven die op een mineraalrijke vulkanische bodem groeiden. Het resultaat is een robuuste, romige en gespierde wijn met een enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka en eindeloos lange afdronk. Een echt collectors item!

Het wijnhuis Nativ is opgericht in het jaar 2008 door Mario Ercolino samen met zijn naaste vrienden.. Het was altijd al zijn grote droom om zijn eigen wijn huis te bezitten. Het wijnhuis mag dan erg jong zijn maar de kennis en ervaring die Mario Ercolino heeft is ongekend want hij is ooit begonnen als hoofd wijnmaker bij het wel zeer bekende wijnhuis Feudi Di San Gregorio wat wereld faam heeft behaald zowel in Italië als wereld wijd. Hierna heeft Mario zijn broer geassisteerd met het inmiddels succes volle wijnhuis Vinosia. Door veel te investeren in nieuwe technieken en oude wijngaarden weer nieuw leven in te blazen kan Mario al zijn nieuwe ideeën met het wijnhuis Nativ verwezenlijken. Het wijnhuis bezit 14 hectare verspreidt op de diverse heuvels van de Irpinia streek. De meeste wijngaarden zijn zeer hoog gelegen maar liefst tussen de 500 en 600 meter boven zee niveau.

Proefnotitie:

Stroperig dik donkerrood met pikzwart hart. Indrukwekkend rijke geur van gebald zwart en blauw fruit, zoete rode kersen, vanille, toast en specerijen. Majestueus intens en breed van smaak. Boordevol vleeskersen, cassis, vanille, toast en ceder, doorspekt met zalvend zachte smelttannines. Robuust, romig en gespierd met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka. Eindeloos lange afdronk. Deze 2013 Nativ van 200 jaar oude stokken scoort wederom 19,5 punten van het Wijnbeurs proefpanel en 99 punten van Luca Maroni. Sensationele wijn! 100% Aglianico. 14,5% alc. Decanteren aanbevolen. Oplegbaar tot 2030. Heerlijk bij hazen- en reepeper, wildbraad en suddervlees in rode wijn met kruidnagel.

  • Wijnhuis:Nativ https://www.vininativ.it/en/
  • Wijn: Nativ Eremo San Quirico Aglianico
  • Regio Campania
  • Jaargang: 2012
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Druiven: Aglianico
  • Houtlagering: 12 maanden
  • Op dronk: 2017 tot 2030
  • lekker bij: Ree, Stoofvlees, wildgerechten

Wijn: Carlo Sani Susumaniello limited edition

Susumaniello is één van de meest zeldzame en oeroude druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Hij staat alleen nog aangeplant in Puglia waar Carlo Sani, een vermaard Italiaans wijnmaker,

onwaarschijnlijk mooie wijnen maakt.

Proefnotitie:

Dik massief fraai ontwikkeld diep warmrood/zwart met stroperig trage tranen aan het glas. Adembenemend rijk en weelderig van geur. Boordevol zoete vruchten, romige chocolade, toffee, mokka en vanille. Weelderig rijk en edel met enorme complexiteit. Vol aardbeien, bessen, kersenbonbons, geroosterde koffiebonen, toast en vanille. Alles satijnzacht, rond en romig met elkaar versmolten. Eindeloos lang. Sensationeel mooi! Majestueuze krachtpatser met de rijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. 100% Susumaniello, 15% alc. Perfect bij pasta met rijke sauzen, geroosterd vlees en rijpe kazen. Nu prachtig op dronk. Oplegbaar tot 2025. 

  • Wijnhuis: Carlo Sani
  • Wijn: Carlo Sani Susumaniello limited edition
  • Regio Puglia
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 15%
  • Druiven: Susumaniello
  • Houtlagering: 6 maanden
  • Op dronk: Nu perfect, tot 2025
  • lekker bij: Pasta met rijke sauzen, geroosterd vlees en rijpe kazen

Wijn:Rodriquez de Vera Alta Extracción 2015

  • Land: Spanje
  • Wijnmaker: Rodriquez de Vera
  • Jaargang: 2015
  • Alcoholpercentage: 15%
  • Druif: Garnacha tintorera
  • Op dronk 2018 - 2025
  • Bijzonderheden: Slecht 350 flessen gemaakt

Wijn: Château de Beaucastel Coudoulet de Beaucastel rouge

Château de Beaucastel ligt in een magisch decor bezaaid met wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en truffeleiken. Hier vind je de natuur in zijn puurste vorm en komt haar kracht tot rust. De typische gerolde keien zijn het geheim van haar wijngaarden waarin knoestige wijnranken in traditionele ‘gobelet’ vorm groeien. Op deze eeuwenoude bodem vinden we de 13 druivenrassen terug die toegestaan worden in de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Al deze 13 druivenrassen vormen de basis van de mythische blends van Château de Beaucastel, waar ze biodynamisch worden verbouwd . Hiermee maken zij als een van de laatste gebruik van de rijkdom en de complexiteit die deze blend biedt.

  • Wijnhuis: Château de Beaucastel (Famille Perrin)
  • Wijn: Coudoulet de Beaucastel rouge
  • Regio / Streek: Rhône
  • Druiven: Syrah, Cinsault, Grenache, Mourvèdre
  • Jaar: 2014
  • Serveertemperatuur: 15-17 °C
  • Bewaar potentieel: tot 10 jaar na de oogst
  • Werkwijze: Biologisch-dynamisch

Wijn: Kriechel Ahr Spätburgunder S

Kwaliteitsniveau: Duitse kwaliteitswijn

Herkomst: Ahr

Druivensoorten: Spätburgunder

Jaar: 2015

Bouwwijze: Klassieke opvoeding in een grote houten ton

Smaaktype: Trocken (droog)

Alcoholgehalte: 13,5%

Restsuiker: 1,8 g / l

Zuurgraad: 5,0 g / l

Karakterisering: Deze wijn maakt indruk met zijn fruitige karakter. Een zachte en harmonieuze, maar ook krachtige Ahr Pinot Noir. Hij heeft de klassieke, sterke bordeauxrode kleur en vertoont een typisch kenmerk van de Ahr "Pinot Noir-neus".

Serveertip: een geweldige metgezel voor de maaltijd. Het gaat met vlees, b.v. Rundvlees en wild evenals pasta. Serveertemperatuur: 16-18 ° C

Wijn: Remelluri reserva 2009

Remelluri Reserva is de originele wijn van Granja Nuestra Señora de Remelluri. Hij komt uit de drie valleien rond de wijnmakerij - Remelluri, Valderremelluri en Villaescusa die behoren tot de gemeenten Labastida (RIOJA ALAVESA) en Rivas de Tereso een gehucht dat behoort tot San Vicente de La Sonsierra (RIOJA ALTA). Sinds de veertiende eeuw hebben deze gebieden deel uitgemaakt van Granja Nuestra Señora de Remelluri, de eerste single-vineyard Rioja-accommodatie die met de klassieke Medoc-Bordeaux-methode werkt.

  • Druiven: Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura en Malvasia
  • Bodem: Arme kalksteen terrassen met kalkhoudende, kleiachtige grond. Deze terrassen bestaan ​​voornamelijk uit zandsteen en leem, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Quartaire periode.
  • Wijnbouw: Traditioneel, ecologisch, met biodynamische behandelingen
  • Oogst: Volledig met de hand geplukt in kistjes van 20kg. De oogst begint begin oktober en eindigt aan het einde van oktober / begin november. Selectie in zowel wijngaard als op tafel.
  • Fermentatie: Inheemse gisten
  • Rijping 17 maanden in vaten van verschillende leeftijden en volumes

Wijn: Cantine Lenotti ‘Le Crosare’ Valpolicella Classico Superiore Ripasso


De wijngaarden van Lenotti liggen aan de oevers van het Gardameer, dichtbij het plaatsje Bardolino in de streek Veneto. Voor de geschiedenis van Lenotti gaat men terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Na meerdere investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot eindproduct voor de verwende wijndrinker. De passie van de wijnmakers van Cantine Lenotti is in elke wijn van dit prachtige wijnhuis te proeven. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio’s: ‘Le Folaghe’ in Lugana, ‘Le Crosare’ in Valpolicella Classico, ‘La Pra’ en ‘Vigna la Giara’ in Bardolino Classico.

De druiven voor deze Ripasso komen uit het klassieke Valpolicella gebied. De bodem bestaat er uit klei en kalk. ” Superiore” staat voor wijnen uit dit gebied die minimaal één jaar houtlagering hebben ondergaan en die een minimum alcoholgehalte bezitten van 12%. Le Crosare wordt in gelimiteerde hoeveelheden geproduceerd van geselecteerde druiven. Dat Le Crosare Ripasso is, wil zeggen dat deze wijn volgens de Ripasso techniek is gemaakt. De jonge wijn ondergaat in januari/februari een tweede gisting door de toevoeging van de schillen van de Amarone die in deze periode van ingedroogde druiven geproduceerd wordt. Het resultaat is dat Le Crosare meer kleur, smaakstoffen en kracht krijgt. De rijping van minimaal 12 maanden in houten foeders geeft de Ripasso zijn verfijning.

Deze Ripasso is dieprood van kleur en heeft aroma´s van rijpe kersen. Een kruidige volle fluwelige wijn met een lange afdronk. Ripasso wordt ook wel het broertje van de Amarone genoemd en de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.

  • Wijnhuis: Lenotti
  • Wijn: Le Crosare’ Valpolicella Classico Superiore Ripasso
  • Regio Veneto
  • Druiven: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
  • Jaar: 2016
  • Serveertemperatuur: 18 à 20°C
  • Alcohol percentage: 14%
  • Op dronk: nu - 2020

Wijn: Château La Tour de By Cru Bourgeois Médoc (Jubileumkist 50 jarig bestaan)


Het was 1825 toen Château La Tour de By als vuurtoren in gebruik werd genomen. Hij staat op 300 meter van de oever van de Gironde. Hij diende als baken voor de vissers en zeelieden die de brede monding van de Gironde bevoeren.

Château La Tour de By was vernoemd naar een ingenieur met de deze naam die ooit de moerassige delen van de Médoc had ingepolderd, en die afkomstig was geweest uit de Lage Landen. In 1876 werd te midden van de wijngaarden van Château La Tour de By de bouw gestart van het Château zoals dat toen gebruikelijk was. Château La Tour de By staat er nog altijd. Het eigendom wisselde meerdere malen. 1965 is een belangrijk jaar. Marc Pagès die terugkeert uit Tunesië, verwerft dan samen met 2 investeerders Château La Tour de By. Ze pakken de zaken grondig aan en professor Emile Peynaud, een autoriteit op het gebied van oenologie, geeft hen advies. De bodem bestaat uit lagen kiezelstenen en dikke zandlagen. Door de nabijheid van de grote watermassa van de Gironde is er sprake van een gunstig micro-klimaat. De aanplant is hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon met Merlot en een kleine hoeveelheid Petit Verdot. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar. Zodra de druiven de optimale rijpheid hebben bereikt, wordt geoogst en na de vinificatie volgt dan lagering gedurende 12 maanden in eiken uit Alliers. Château La Tour de By Cru Bourgeois Médoc is een rode wijn met veel kleur en een heel eigen bouquet.

  • Wijnhuis: Château La Tour de By

  • Wijn: La Tour de By Cru Bourgeois Médoc
  • Regio Bordeaux (Médoc)
  • Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Jaar: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
  • Serveertemperatuur: 18 à 20°C
  • Alcohol percentage: 13,5%
  • Serveertip: heerlijk bij rood vlees, geroosterde côte de boeuf en harde kazen.